Τα spam είναι διαφημιστικά σκουπιδο-σχόλια [για φάρμακα ή πορνό ή καζίνο συνήθως]. Το WordPress διαθέτει σε όλα τα μπλογκ του το Akismet που αναλαμβάνει το μπλοκάρισμα αυτών των σχολίων: Dashboard → Comments → Akismet Spam, όπου και μπορούμε να διαχειριστούμε τα σχόλια που συσσωρεύονται εκεί.

Τσεκάρουμε αυτά που δεν είναι spam [√ Not Spam] και μετά πατάμε το κάτω δεξιά κουμπάκι που λέει De-spam Marked Comments.

Τα σχόλια θα πάνε στη φυσική τους θέση, και μπορούμε να σβήσουμε τα υπόλοιπα [spam] σχόλια πατώντας το Delete All που βρίσκεται και στην αρχή και στο τέλος της σελίδας.

Το Akismet όμως μπλοκάρει και όλα τα σχόλια που περιέχουν δύο ή περισσότερα links. Ο αριθμός «δύο» είναι προκαθορισμένος, αλλά μπορούμε να τον αλλάξουμε.

Ο λόγος στον ευγενικό χορηγό αυτού του ποστ [και γενικότερα του μπλογκ], τον παλιό και καλό και έμπειρο blogger JustAnotherGoneOff :

Σημειώστε το εξής: Dashboard → Options → Discussion.

Στο κάτω μέρος γράφει Comment Moderation κι εκεί ορίζετε τον αριθμό των λινκ που θα επιτρέπετε σε κάθε σχόλιο. Το έχω ρυθμίσει στα 10 λινκ χωρίς κανένα spam comment να τρυπώνει στο ιστολόγιο. Το Akismet κάνει μια χαρά τη δουλειά του, οπότε επιτρέψτε στους σχολιαστές να βάζουν αβέρτα λινκ.

AddThis Social Bookmark Button