Πάντα είχα την απορία: άραγε ενδιαφέρεται κανένας από τους αναγνώστες για τους συνδέσμους [links] που προσθέτω στις διάφορες καταχωρήσεις στα ιστολόγιά μου ή όχι;

Και πώς άραγε μπορούσε να λυθεί αυτή η απορία;

Μα με το Whatcha Clickin’. [Τελικά αυτοί οι τυπάκοι του WordPress κάνουν εξαιρετική δουλειά, και μας το θυμίζουν τελευταία όλο και πιο συχνά!]

Από τούδε και στο εξής, λοιπόν, στη σελίδα με τα στατιστικά των ιστολογίων μας [Dashboard→Blog Stats] υπάρχει στη δεξιά στήλη μια καινούργια κατηγορία στοιχείων υπό τον τίτλο Clicks. Εκεί κάνοντας κλικ [τι άλλο;] στο Clicks εμφανίζεται μία οθόνη με τα στατιστικά των τελευταίων επτά ημερών. Τι είδους στατιστικά; Μα το ποιοι σύνδεσμοι τράβηξαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών σας, και αναζήτησαν εκεί περισσότερες πληροφορίες.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον για να διαπιστώνει κάποιος μπλόγκερ και τι περίπου μπορεί να ενδιαφέρει περαιτέρω τους αναγνώστες του.

Thanx WordPress!

Υπενθύμιση: Κάνοντας κλικ στο Clicks εμφανίζονται τα στοιχεία των επτά τελευταίων ημερών. Αν θέλετε να δείτε στοιχεία περισσότερων ημερών [προς το παρόν, αφού το Whatcha Clickin’ είναι καινούργιο χαρακτηριστικό, υπάρχουν στοιχεία μόνον μετά τις 4 Ιανουαρίου] κάνετε το εξής:

Στην adress bar του browser που χρησιμοποιείτε εμφανίζεται κάτι τέτοιο [το έχω «κόψει» σε δύο γραμμές για να χωρά στο παράθυρο]:

http://wptips.wordpress.com/wp-admin/
index.php?page=stats&view=clicks&numdays=7&blog=556632

Εάν λοιπόν αλλάξετε εκείνο το 7 πριν από το &blog σε 15 ή 30 ή ό,τι άλλο μπορείτε να δείτε τα στατιστικά των τελευταίων 15 ή 30 ημερών.

Το ίδιο βέβαια μπορείτε να κάνετε και με όλες τις κατηγορίες στατιστικών στοιχείων.

AddThis Social Bookmark Button

Advertisements