Πήρατε -επιτέλους!- τη μεγάλη απόφαση να μεταφέρετε το ιστολόγιό σας από την πλατφόρμα του blogspot [blogger] σε εκείνη του WordPress.com.

Εύγε!

Πώς όμως θα μεταφέρετε όλα τα links σας [αυτό που λέμε blogroll] γρήγορα και εύκολα στο νέο σας ιστολόγιο; Γιατί το να τα μεταφέρετε ένα προς ένα δεν λέει…

Αρχίζουμε

Πηγαίνετε στην πρώτη σελίδα του ιστολογίου σας στον blogspot [εδώ θα χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα το -αρχαίο και εγκαταλελειμμένο- ιστολόγιο μου εκεί, που βρίσκεται στη διεύθυνση http://theamapati.blogspot.com/].

Κάνουμε [στον Firefox] με το ποντίκι δεξί κλικ κάπου στη σελίδα και επιλέγουμε  το «Προβολή πηγαίου κώδικα». Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο με τον κώδικα της σελίδας. [Σε κάποιον αρχαίο Internet Explorer που έχω αυτό γίνεται με το View → Source].

Στο νέο παράθυρο [αυτό με τον κώδικα] βρίσκουμε το σημείο όπου αρχίζουν τα links και με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού τα επιλέγουμε. Ιδού και η φωτογραφική απόδειξις:

Αφού επιλέξουμε τα links πατάμε ταυτόχρονα CTRL+C για να τα αντιγράψουμε.

Στη συνέχεια πηγαίνουμε στην ιστοσελίδα http://www.smartpeer.net/jiescripts/html2opml.php και στο σχετικό κυτίον [προς το τέλος της σελίδας] επικολλάμε τα σχετικά [πατώντας CTRL+V].

Πατάμε το «Submit» και εμφανίζεται μια σελίδα όπως η παρακάτω:

Δεν απομένει παρά να αποθηκεύσουμε τη σελίδα αυτή [Αρχείο ► Αποθήκευση ως]. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τίποτα στο όνομά της, αρκεί να θυμόμαστε που ακριβώς την αποθηκεύσαμε στον σκληρό μας δίσκο [η Επιφάνεια Εργασίας είναι πάντα μια καλή λύση].

Μπαίνουμε στο μηχανοστάσιο του ιστολογίου μας στον WordPress.com, πάμε στο «Δημιουργία» μετά στο «Link» και στη δεξιά στήλη κάτω από το «Δείτε επίσης» πατάμε το «Εισαγωγή Συνδέσμων» και στη σελίδα που θα εμφανιστεί αναζητούμε το σημείο όπου έχουμε σώσει την προηγούμενη σελίδα.

Επιλέγουμε και την κατηγορία στην οποία θέλουμε να εντάξουμε τα links [αν θέλετε φτιάξτε κάποια ή κάποιες νέες κατηγορίες στο blogroll σας], πατάμε το «Εισαγωγή αρχείου OPML» και τελειώσαμε! Τα links έχουν πια μεταφερθεί.

Προβληματάκια

Υπάρχει το ενδεχόμενο όταν πατήσετε το «Submit» να εμφανιστεί κάτι σαν το παρακάτω:

Ψυχραιμία! Κάντε… όπισθεν και σβήστε το link που παρουσιάζει το πρόβλημα. Κι εγώ αυτό έκανα. Όπως θα παρατηρήσετε στην αριστερή στήλη αυτού του ιστολογίου [κάτω από το «Εισαγωγή links από blogger] τα links είναι τα ίδια με το παλιό μπλογκ μόνον που έχω αφαιρέσει το… προβληματικό.

Tip

Μπορείτε φυσικά με την παραπάνω μέθοδο να «κλέψετε» το blogroll οποιουδήποτε ιστολογίου του blogger 😉

Σχετικά ιστοσημειώματα

Εισαγωγή Εξαγωγή links [blogroll]

“Κλέψτε” το blogroll οποιουδήποτε ιστολογίου

Add to FacebookAdd to NewsvineAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to Ma.gnoliaAdd to TechnoratiAdd to Furl