Πρόκειται για παράδειγμα του «Post by voice».

Αναπαράγω στη συνέχεια κάποια σχετικά σχόλια για το πώς γίνεται:

Κινητό έχετε; Έχετε. Ε, λοιπόν, από σήμερα, μπορείτε να μιλάτε στο κινητό σας από οπουδήποτε σημείο στον πλανήτη κι ό,τι πείτε να “ανεβαίνει” ως ποστ στο μπλογκ σας [ως αρχείο ήχου φυσικά]. Τέλειο; Τέλειο!

Περισσότερα για το τηλεφωνικό σεξ blogging στο Phone Your Blog

Προς το παρόν δωρεάν, και για μία ώρα ανά ποστ. Not, bad…

Για να κάνουμε τηλεφωνικό blogging πρέπει να καλέσουμε αριθμό στις ΗΠΑ. Πλην όμως κάποιος του επιτελείου του WordPress λέει πως “We may look into this in the future. Numbers outside the US are quite expensive to add to the service.”, σχετικά με αριθμούς σε άλλες χώρες.

Δεν ξέρω αν με το Skype θα δούλευε κάτι τέτοιο…

Λοιπόν. Με το Skype γίνεται, απλά θα χρεωθείτε ό,τι χρεώνεστε με οποιοδήποτε άλλο τηλεφώνημα μέσω αυτού.

Συνοψίζοντας: το μόνο κόστος είναι για το τηλεφώνημα [μέσω Skype ή όχι]. To WordPress δεν χρεώνει τίποτα για τα υπόλοιπα.

Ενεργοποίηση:
στο “Τα blogs μου” δεξιά-δεξιά έχει την επιλογή “Post by voice”. Πατάμε το “Ενεργοποίηση” και εμφανίζεται ένας τηλεφωνικός αριθμός και ένας κωδικός. Καλούμε τον αριθμό [είναι στις ΗΠΑ, εκείνο το +1 αντιστοιχεί στον διεθνή κωδικό των ΗΠΑ και το αντικαθιστούμε με το 001. Κάποια στιγμή μας ζητάει τον κωδικό, αρχίζουμε να μιλάμε, αν μείνουμε σιωπηλοί για 10 δευτερόλεπτα [ή κλείσουμε το τηλέφωνο] ανεβαίνει το ποστάκι με το ηχογραφημένο μήνυμα.

Περισσότερα

Phone Your Blog

Post by Voice

Λοιπόν το δοκίμασα! Το podcast είναι εδώ: Audio Post.

Με το που έκλεισα το τηλέφωνο ανέβηκε κατευθείαν! Μαγεία!

[Βέβαια, δεν μπορώ, λόγω κωλύματος, να το ακούσω, αλλά…]

Καλούμε 001, τον τριψήφιο κωδικό πόλης και τον επταψήφιο αριθμό που ακολουθεί [προσέξτε, ίσως το τελευταίο ψηφίο εμφανίζεται σε άλλη γραμμή]. Σας ζητάει να δώσετε τον κωδικό, λέει κάτι σαν “sweet”, και σας ζητάει να ηχογραφήσετε το μήνυμα μετά το μπιπ…