Για όσους δεν το έχουν παρατηρήσει ήδη. Μπορούμε πια να προσθέτουμε και λεζάντες στις φωτογραφίες μας.

Μύρτος Κεφαλονιά

Μύρτος Κεφαλονιά

Αρκεί μόλις ανεβάσουμε μία φωτογραφία να γράψουμε και τη λεζάντα στο σχετικό κυτίον:

Λεζάντα

Στο κυτίον «Περιγραφή» ό,τι και να γράψετε θα το βλέπετε μόνον εσείς, όταν επεξεργάζεστε τη φωτογραφία.

Προσοχή: Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να μπορούμε να επεξεργαστούμε το κείμενο της λεζάντας [να το χρωματίσουμε ή να το κάνουμε bold, italic κ.λπ.]. Γίνεται μεν, αλλά μην το επιχειρήσετε προς το παρόν. Γίνεται πολύ μεγάλο μπέρδεμα. Μα πάρα πολύ μεγάλο. Κάποια στιγμή θα διορθωθεί.

Φυσικά, αν θέλετε να προσθέσετε λεζάντα στη φωτογραφία ενός παλιότερου σημειώματος, το ανοίγετε για επεξεργασία, πατάτε πάνω στη φωτογραφία στην οποία θέλετε να προσθέσετε τη λεζάντα και βλέπετε κάτι τέτοιο:

Αν πατήσετε το εικονίδιο με τη φωτογραφία, ανοίγει σχετικό παραθυράκι όπου μπορείτε να γράψετε τη λεζάντα σας ή και να μειώσετε το μέγεθος της φωτογραφία σας. Πατάτε «Ενημέρωση» και τέλος!

Συμβουλή: Αν θέλετε να γράψετε λεζάντα σε κάποια φωτογραφία, βάλτε πρώτα τη φωτογραφία στο ποστ, επιλέξτε αν θα είναι κεντραρισμένη κ.λπ., και κατόπιν γράψτε τη λεζάντα όπως αναφέρω αμέσως πριν. Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάνει διάφορα περίεργα, όταν για παράδειγμα γράψετε τη λεζάντα μόλις ανεβάσετε τη φωτογραφία και στη συνέχεια επιλέξετε να κεντράρετε τη φωτογραφία. Λίγη υπομονή…