Ένα ιστολόγιο για τους Έλληνες ιστολόγους που βρήκαν φιλόξενο καταφύγιο στους εξυπηρετητές [servers] του WordPress.Απλές συμβουλές και κολπάκια για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Αυτό το ιστολόγιο γεννήθηκε από την επιθυμία μου να βρίσκω εύκολα και γρήγορα όλες εκείνες τις απαντήσεις που ανακάλυψα στα ερωτήματα και στις απορίες που είχα σχετικά με το ιστολογείν στον WordPress.

Σχετικά με την οργάνωση του ιστολογίου

Το ιστολόγιο αυτό βασίζεται τόσο στα ιστοσημειώματα [posts] όσο και στις σελίδες [pages].

Στο πάνω μέρος της οθόνης, αλλά και στη αριστερή στήλη, υπάρχει μια σειρά «σελίδων» που φέρουν τους τίτλους:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ, ►ΕΝ ΑΡΧΗ, ►ΑΡΧΕΙΟ

Επίκαιρα, Συγγραφή, Διαχείριση, Σχόλια, Blogroll, Παρουσίαση, Χρήστες, Προτιμήσεις, Αναβαθμίσεις.

Αν εξαιρέσουμε τις τρεις πρώτες [εκείνες με τα βελάκια ► και τα κεφαλαία γράμματα] , οι υπόλοιπες [Dashboard μέχρι Upgrades] φέρουν τον τίτλο εκείνων των επιλογών που έχετε στη διάθεσή σας όταν κάνετε login στο μπλογκ σας και βρεθείτε στο Dashboard σας, που δείχνει περίπου έτσι [αν εξαιρέσουμε τον τίτλο του μπλογκ σας]:

dashboard1.jpg

Εάν μπείτε σε κάποια από τις παραπάνω «σελίδες» στην αρχή της θα δείτε και τις επιλογές που μπορείτε να κάνετε σε κάθε τομέα. Αν, για παράδειγμα, επιλέξετε στο Dashboard σας τον τομέα Options οι υποεπιλογές θα φαίνονται έτσι [για λόγους ευκολίας έχω σβήσει τις υπόλοιπες κύριες επιλογές]:

dashboard2.jpg

Έτσι στην αρχή της «σελίδας» Προτιμήσεις αυτού του ιστολογίου θα βρείτε και τις σχετικές υποεπιλογές: Γενικά, Συγγραφή, Ανάγνωση, Συζήτηση, Απόρρητο, Διαγραφή Blog, Domains.

Οδηγίες χρήσης

Επιβάλλεται να διαβάσετε τη σελίδα ►ΕΝ ΑΡΧΗ αν δεν έχετε ήδη ιστολόγιο και σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα στον WordPress.

Στη σελίδα ►ΑΡΧΕΙΟ θα υπάρχει το αρχείο με τους τίτλους όλων των ιστοσημειωμάτων.

Υπάρχουν, λοιπόν, τρεις τρόποι για να ψάξετε αυτό που θέλετε:

  1. Μέσω των σελίδων, όταν ψάχνετε για κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες.
  2. Μέσω του Αρχείου, για να μπορείτε να βρείτε πιο εύκολα αυτό που σας ενδιαφέρει
  3. Μέσω της Αναζήτησης [Search], που υπάρχει στο κάτω μέρος της πλαϊνής στήλης.

Τέλος

Οι απορίες, τα ερωτήματα, οι παρατηρήσεις, οι συμβουλές, τα tips και τα tricks σας όχι μόνον είναι καλοδεχούμενα αλλά αποτελούν και απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέλιξη αυτού του ιστολογίου.

Έχετε υπόψη σας ότι αυτό το ιστολόγιο ασχολείται μόνον με τα ιστολόγια που φιλοξενούνται [δωρεάν] στους εξυπηρετητές του WordPress.com. Τα ιστολόγια του WordPress.org, τα σχετικά προγράμματα και τα ιστολόγια που λειτουργούν σε άλλους εξυπηρετητές δεν θα μας απασχολήσουν.

Μην ξεχνάτε ότι κι εγώ είμαι αρχάριος. Ασχολήθηκα για πρώτη φορά με το ιστολογείν στον WordPress τον Σεπτέμβριο του 2006, όταν μετακόμισα το -τότε- κύριο ιστολόγιό μου [Θεαμαπάτες & Δικτυώματα] εδώ.

Καλό blogging!

Περισσότερη βοήθεια θα βρείτε πάντα στα Forums και στις συχνές ερωτήσεις στο site του WordPress.com [στα αγγλικά].

Επικοινωνία:

Μπορείτε να μου αφήσετε ένα μήνυμα στο παρακάτω κυτίο, το οποίο θα λάβω με e-mail, και κανείς άλλος δεν μπορεί να δει.