Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά συμβαίνει. Το να θελήσουμε, δηλαδή, να… στολίσουμε [ή να «φορτώσουμε»;] ένα ιστοσημείωμά μας με περισσότερες της μιας φωτογραφίες.

Μου συνέβη προ ημερών, στο άλλο μου μπλόγκι, όταν σε ένα ποστ θέλησα να βάλω καμιά πενηνταριά [50!!!] φωτογραφίες. Το να ανεβάσεις μία-μία πενήντα φωτογραφίες, όμως, ουκ ανδρός ιστολόγου σοφού. Δοκίμασα κάτι άλλο και πέτυχε.

Ας το δούμε.

Ξεκινάμε ως συνήθως. Πατάμε το κομβίον που υπάρχει αμέσως μετά το «Εισαγωγή αρχείων», αυτό που λέει «Εισαγωγή φωτογραφίας»:

Ανοίγει το γνωστό… ανεβαστήρι:

Όταν πατήσουμε το «Επιλογή αρχείων», και βρούμε στον σκληρό δίσκο τον φάκελλο όπου υπάρχουν οι φωτογραφίες μας, βλέπουμε κάτι σαν το παρακάτω:

Σ’ αυτό το παράθυρο επιλέγουμε [κρατώντας πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού] τις φωτογραφίες που θέλουμε. Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες μας δεν είναι στη σειρά, μπορούμε να επιλέξουμε φωτογραφίες από διάφορα σημεία αρκεί κάθε φορά που επιλέγουμε μία φωτογραφία να πατάμε και το πλήκτρο CTRL. Στο παράδειγμα, επέλεξα πρώτα τις φωτογραφίες «empros31» μέχρι «empros43» και κατόπιν, κρατώντας πατημένο το CTRL, επέλεξα και την «empros22».

Πατάμε το «Open» -ή όπως αλλιώς το λένε στα ελληνικά- και το «ανεβαστήρι» αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Όταν το είχα δοκιμάσει για πρώτη φορά, αν και είχα επιλέξει 50 φωτογραφίες, ανέβασε μόνον τις δέκα. Επανέλαβα τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες. Σήμερα ανέβασε ανετότατα και τις 14 που επέλεξα. Στρώνει…

Το μόνο «πρόβλημα»: δεν μπορείτε μετά το ανέβασμα των φωτογραφιών να τις εισάγετε «μαζικά» στο ιστοσημείωμά σας. Θα πρέπει να το κάνετε για κάθε μία χωριστά. [Εκτός και αν τις εισάγετε ως «Gallery». Κάτι που είναι ελάχιστα χρηστικό…] Θα στρώσει. Που θα πάει;

Advertisements