Επειδή πάρα πολλοί διαθέτουμε, εκόντες άκοντες -ελέω blogspot ή gmail-, λογαριασμό στο google [googleacount] κι εκεί όλοι έχουν έναν «Δημιουργό Σελίδων» στη διάθεσή τους, αν κάνουμε «κλικ» πάνω του θα οδηγηθούμε σε μία σελίδα στο δεξί άκρο της οποίας βλέπουμε ένα κυτίο με τίτλο «Uploaded Stuff«. Στο κάτω μέρος υπάρχει η «Αναζήτηση«. Ψάχνουμε στον σκληρό μας δίσκο το mp3, που θέλουμε να ανεβάσουμε, το ανεβάζουμε και σχεδόν τέλος.

Δημιουργούμε ένα νέο ποστ στον WordPress στο οποίο γράφουμε τα εξής [συμπληρώνετε τα αντίστοιχα xxxxx]:

[Η πλήρης διεύθυνση του mp3 εμφανίζεται όταν αφήσουμε το ποντίκι πάνω στο κομμάτι που ανεβάσαμε. Κάνοντας δεξί κλικ πάνω του, επιλέγουμε «Αντιγραφή τοποθεσίας δεσμού» [ή όπως αλλιώς το λέει ο φυλλομετρητής μας] και στη συνέχεια το επικολλούμε στο ποστ μας.

Βέβαια, στη googlepages μπορείτε να έχετε μέχρι 100MB χώρο [το τραγούδι που ακολουθεί είναι 4MB – και δεν μπορείτε να ανεβάσετε αρχείο μεγαλύτερο των 10ΜΒ], άρα δεν είναι και μια ενδεδειγμένη λύση, αν ανεβάζετε συχνά μουσική στο ιστολόγιό σας. Από την άλλη, αν δεν το κάνετε συχνά και έχετε ήδη έναν λογαριασμό google, it’s a piece of cake, babies!

Το τραγουδάκι [τραγουδάρα, δηλαδή] στην τύχη. Έτυχε να βρίσκεται στο CDROM driver, το mp3-ασα και το ανέβασα. Ψιλοπαράνομον, αλλά μην το κάνετε ζήτημα 🙂

Advertisements