Εσχάτως αποκτήσαμε και μηχανή αναζήτησης αποκλειστικά για τα ιστολόγια του WordPress.com [σχετική ανακοίνωση: Search WordPress.com].

Για να αναζητήσουμε κάποιον όρο μόνον στα ελληνικά ιστολόγια πάμε στη σελίδα: http://el.search.wordpress.com/

Αντίστοιχα, αν θέλουμε να αναζητήσουμε κάποιον όρο στα αγγλικά ιστολόγια αντικαθιστούμε στην παραπάνω διεύθυνση το el με το en, στα ισπανικά με το es, στα γαλλικά με το fr κ.ο.κ. Περιέργως πώς δεν υπάρχει η δυνατότητα για αναζήτηση σε όλα τα ιστολόγια και σε όλες τις γλώσσες… Προς το παρόν [;]. [Γιατί και προχτές που ανακοινώθηκε το νέο χαρακτηριστικό δεν «δούλευε» με τα ελληνικά. Κάτι που διορθώθηκε στο μεταξύ.]

Τώρα, αν θέλετε να προσφέρετε και στους αναγνώστες σας τη δυνατότητα αναζήτησης στα ελληνικά ιστολόγια του WordPress.com θα πρέπει να πάτε σε ένα text widget [Design → Widgets] και να γράψετε τα εξής:

Αν θέλετε να έχει μια πιο καλή εμφάνιση [όπως αυτή που υπάρχει στην αριστερή πλαϊνή στήλη αυτού του ιστολογίου]:

Τότε θα πρέπει να γράψετε τα εξής:

Φυσικά μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα της γραμματοσειράς από crimson σε όποιο θέλετε, το μέγεθός του σε κάποιο άλλο, να έχετε ή να μην έχετε έντονα [strong] γράμματα. Το br μπαίνει για να αλλάξει το κείμενο γραμμή. Και το center στην παράγραφο για να είναι κεντραρισμένες οι τρεις γραμμές.

Για ό,τι άλλο εδώ είμαστε 🙂

Advertisements