Μας αναδομήσανε το Dashboard [Επίκαιρα!!!;;;] και χάνει ο ιστολόγος τη γραφή και η γραφή τον blogger! [Δημώδες]

Οι αλλαγές θεωρώ ότι είναι προς το καλύτερο, αλλά πρέπει και να τις συνηθίσουμε.

Την σελίδα του… μηχανοστασίου την έχετε ήδη δει. Μπορούμε σ’ αυτή πια, με μια ματιά να έχουμε μια σχεδόν πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει στο ιστολόγιό μου και στην… μπλογκερική γειτονιά μας. Not bad! Not bad!

Αλλά ας δούμε μερικές αλλαγές που έχουν γίνει στη «Συγγραφή Άρθρων». Κάτι σαν οδηγός επιβίωσης.

Εικονίτσα; Εικονίτσα 1!

Αν θέλουμε να προσθέσουμε φωτογραφίες, βίντεο, μουσική κ.λπ. πατάμε κάποιο από τα αντίστοιχα εικονίδια που βρίσκονται μέσα στην κόκκινη έλλειψη.

Με το μπλε βελάκι ένα μικρό κλικ για το ποντίκι ένα τεράστιο άλμα για τον ιστολόγο: Συγγραφή άρθρου σε ολόκληρη την οθόνη! [Πατώντας το ξανά επιστρέφουμε στα… μικρά.]

Το παλιό post slug, έχει μετακομίσει [ως permalink] ακριβώς κάτω από τον τίτλο του άρθρου [εμφανίζεται μόνον όταν έχουμε γράψει τον τίτλο]. Αν πατήσουμε στην Επεξεργασία [πράσινο παραλληλόγραμμο] μπορούμε να το διορθώσουμε όπως πριν.

Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι τα περισσότερα προβλήματα θα τα αντιμετωπίσουμε όταν θέλουμε να προσθέσουμε φωτογραφίες στο σημείωμά μας.

Για να το κάνουμε αυτό πατάμε το κομβίον που δείχνει το κόκκινο βελάκι.

Οπότε και βλέπουμε το αναδυόμενη παραθυράκι:

Επιλέγουμε τη φωτογραφία που θέλουμε από τον σκληρό μας [όπως παλιά] ή δίνουμε τη URL της εικόνας [όπως παλιά, επίσης].

Τι έχει αλλάξει; Καθώς μεταφέρουμε τη φωτογραφία βλέπουμε μια μπάρα που μας δείχνει την εξέλιξη της μεταφοράς. Έχουμε, δηλαδή, κάπου να κοιτάμε και να μην χαζεύουμε σαν χάνοι όσο ανεβαίνουν οι φωτογραφίες.

Η μεγάλη καινοτομία είναι άλλη: μπορούμε πλέον να ανεβάζουμε ταυτόχρονα πολλές φωτογραφίες [ή βίντεο κ.λπ.]

Αφού μεταφέρουμε τη φωτογραφία μας εμφανίζεται κάτι σαν το παρακάτω, και επιλέγουμε τα διάφορα, όπως και παλιότερα, μη λησμονώντας να πατήσουμε το κομβίον «Insert into Post» [χρειάζεται κάποια δουλειά ακόμα για τις αποδόσεις αγγλικών όρων στα ελληνικά].

Όλες οι φωτογραφίες [κ.λπ.] βρίσκονται στο «Media Library«.

Πατώντας πάνω σε μία από αυτές εμφανίζεται το προηγούμενο εικονίδιο…

… οπότε και προβαίνουμε στα δέοντα…

Να σημειώσω, επίσης, ότι το Preview έχει μετακομίσει πάνω δεξιά στην οθόνη [δίπλα στον Τίτλο] και γίνεται πια εν… ψυχρώ. Δεν χρειάζεται πια να έχουμε αποθηκεύσει το άρθρο μας για να δούμε πώς θα φαίνεται δημοσιευμένο.

Ετικέτες, Κατηγορίες κ.λπ. [άχρηστα…] έχουν μετακομίσει κάτω από το παράθυρο του κειμένου. Για να μην τα ψάχνετε στα δεξιά.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν. Καλό ψάξιμο και καλό κουράγιο! Αν ανακαλύψετε κάτι μάς το λέτε και μας, και αν έχετε απορίες, προβλήματα, ερωτήσεις ο dr. Ούικατιτίπς πάντα στη διάθεσή σας.

Καλό Σ/Κ!

ΥΓ. Για όποιους θέλουν να… εντρυφήσουν στις αλλαγές του Dashboard υπάρχει και ο «επίσημος οδηγός» του Matt: New Dashboard Design and March Wrap-up

Advertisements