Αγαπητή φίλη και συνιστολόγος περιμένει τον πελαργό! [Με το καλό γλυκιά μου!]

Οπότε δεν θα πρέπει να βάλει στο ιστολόγιό της ένα ticker για να ξέρουν οι φίλοι της πόσες μέρες απομένουν μέχρι το ευτυχές γεγονός; Πρέπει…

Πάμε στη σχετική σελίδα του ticker factory.

Η πρώτη μας ενέργεια είναι να διαλέξουμε ένα βασικό σχέδιο. Υπάρχουν δεκαεννέα σελίδες με designs [στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχουν οι σχετικές συνδέσεις]:

baby01.jpg

Βρίσκουμε αυτό που μας αρέσει και το επιλέγουμε:

baby02.jpg

Πατάμε το next:

baby03.jpg

Τώρα πρέπει να επιλέξουμε το slider [το εικονίδιο που θα μετακινείται μέχρι να φτάσουμε στο ευτυχές γεγονός]:

baby04.jpg

Το επιλέγουμε [κάτι σχετικό 😀 ] και πατάμε το next.

Στην επόμενη σελίδα θα πρέπει να επιλέξουμε την ημερομηνία του ευτυχούς γεγονότος [ερώτηση για τους Ολυμπιακάκηδες: πότε θα διεξαχθεί ο τελικός του Champions League φέτος; 😀 ], ας πούμε 10 Αυγούστου και την ώρα [η ημερομηνία είναι σωστή]:

baby05.jpg

Πατάμε το next. Και σχεδόν τελειώσαμε:

baby06.jpg

Βλέπουμε πώς θα εμφανίζεται το τικεράκι μας. Ουπς! Αυτό το τικεράκι θα βγει κομμένο στις πλαϊνές στήλες του ιστολογίου μας. Τι κάνουμε; Επιλέγουμε το «Small» στο «Size Option» [και αν το βασικό χρώμα του ιστολογίου μας είναι σκούρο το «Dark». Το τικεράκι μας θα είναι κάπως έτσι:

baby08.jpg

Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Στην ίδια σελίδα, λίγο πιο κάτω, εμφανίζεται το εξής κυτίον:

baby07.jpg

Επιλέγουμε προσεκτικά τον κώδικά [αριστερό πλήκτρο ποντικιού συνεχώς πατημένο] και τον αντιγράφουμε [CTRL + C].

Στη συνέχεια μπαίνουμε στο… μηχανουργείο του ιστολογίου μας, Παρουσίαση → Widgets, και μεταφέρουμε ένα Widget Κειμένου από το κάτω μέρος [αριστερό πλήκτρο διαρκώς πατημένο] στο σημείο της πλαϊνής στήλης που θέλουμε. Πατάμε τις γραμμούλες στα δεξιά του widget για να ανοίξει, και κάνουμε επικόλληση [CTRL + V] τον κώδικα. Γράφουμε κι έναν τίτλο για το widget [π.χ. Πελαργός], το κλείνουμε, πατάμε «Αποθήκευση Αλλαγών» και τέλος!

Τι θα δούμε στο μπλογκ μας; Κάτι τέτοιο:

baby09.jpg

Με το καλό!

Σημείωση 1

Το τικεράκι του tickerfactory δεν θα έλεγα ότι είναι και ό,τι πιο κομψό, αλλά ένα άλλο που πρότεινε η φίλη στη διεύθυνση http://lilypie.com/create_baby_days.php έχει το μειονέκτημα ότι δεν μικραίνει κι έτσι κόβεται στις πλαϊνές στήλες:

baby11.jpg

Βέβαια αν το «θέμα» που χρησιμοποιούμε στο ιστολόγιό μας είχε κάτω στήλη [όπως αυτό που χρησιμοποιώ εδώ] τότε τα πράγματα θα ήταν μια χαρά:

baby10.jpg

Αλλά, σε τελική, ανάλυση σιγά μη βάλουμε και τα μωράκια μας στο κάτω μέρος της σελίδας 😉

Σημείωση 2

Φυσικά, δεν χρειάζεται να περιμένετε τον πελαργό για να φτιάξετε ένα τικεράκι… Ούτε και απαραίτητα να το τοποθετήσετε σε widget κειμένου. Μπορείτε να το βάλετε σε ένα ποστ. Για παράδειγμα, για τον τελικό του Champions League θα είχαμε κάτι τέτοιο:


Advertisements