Σχετικά ιστοσημειώματα:

slideshow (slideshow μέσω του slideshare)

slideshow III (slideshow μέσω του rockyou)

 

Το πρόβλημα με το slideshare είναι ότι απαιτεί εγγραφή κ.λπ. κ.λπ.

Υπάρχει κι άλλος τρόπος. Με το slide.com. Μπορείτε να ξεκινήσετε εδώ.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να «ανεβάσετε» τις φωτογραφίες σας. [«UPLOAD your own images». Πατήστε το «browse» για να βρείτε τις φωτογραφίες που θέλετε στον σκληρό σας δίσκο. Για να επιλέξετε περισσότερες από μία φωτογραφίες για «ανέβασμα» το κολπάκι είναι να πατάτε όταν τις επιλέγετε και το κομβίον CTRL»].

Αφού ανεβάσετε τις φωτογραφίες, και επιλέξετε τον τρόπο που θα εμφανίζονται [«Customize your design» – στο παράδειγμα που ακολουθεί έχω επιλέξει από το «Styles» το «Sliding» και από το «Skins» το «Plasma»]. Υπάρχουν πάμπολλες δυνατότητες, πειραματιστείτε ελεύθερα. Μπορείτε να προσθέσετε και μουσική. Εδώ ακούμε το «Noche de Ataque» από τους Rezistencia. Cuba!!! Για να κλείσετε τη μουσική πατήστε το σχετικό κουμπάκι.

Ενημέρωση:

Όσον αφορά τη μουσική. Πατήστε εκεί που λέει “View more music/videos” [είναι στο κάτω μέρος του κυτίου “Customize your Design”] και θα ανοίξει μια νέα σελίδα, με όχι και τόσο πολλές επιλογές.

Μην πτοηθείτε! Στο κυτίον “search” δώστε το όνομα του καλλιτέχνη ή του τραγουδιού που θέλετε και στα αποτελέσματα θα εμφανιστεί ό,τι υπάρχει και στο YouTube! Στο κομμάτι που σας ενδιαφέρει πατήστε απλώς το “Add”.

Επειδή η μουσική αρχίζει και παίζει αυτόματα με το που αρχίζει η προβολή των φωτογραφιών, κι αν έχετε στην πρώτη σελίδα σας δυο-τρεις παρουσιάσεις γίνεται του «κουτρούλη ο γάμος», απενεργοποιήστε το «αυτόματο παίξιμο της μουσικής», ξετσεκάροντας [sic] το κουτάκι που γράφει «Automatically play music in Show»:

slidecom.jpg

Αν κάποιος θέλει να ακούσει τη μουσική αρκεί να πατήσει το σχετικόν κομβίον που εμφανίζεται:

slidecom2.jpg

Στη συνέχεια, πατάτε το «Save» για να σώσετε την παρουσίασή σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην προτροπή για «sign in» μπορείτε να αρνηθείτε και να συνεχίσετε για να πάρετε τον κώδικα της παρουσίασης. Στην περίπτωση αυτή, όμως, της μη εγγραφής δηλαδή στο slide.com, δεν θα έχετε αργότερα τη δυνατότητα διόρθωσης της παρουσίασης ή της προσθήκης νέων φωτογραφιών. Αν θέλετε να κάνετε κάτι τέτοιο, απαιτείται εγγραφή.

Αντιγράφετε [CTRL+C] τον κώδικα που θα εμφανιστεί (και έχει τη μορφή [ slideshow id=1224979098645402143&w=500&h=375 ]) (μην σας ξεφύγουν οι αγκύλες, και επίσης δεν υπάρχουν κενά μετά και πριν από αυτές) και τον επικολλάτε [CTRL+V] στο ιστοσημείωμά σας.

Τελειώσατε!

Στο παράδειγμα που ακολουθεί, απολαύστε κάποια «χρωματιστά» στιγμιότυπα από το Βαλπαραΐσο της Χιλής. Σε μία από τις φωτογραφίες φαίνεται και ο… ξέρετε ποιος…

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements