Το ανακάλυψα μέσω Linux [Kubuntu]. Αν θυμάμαι καλά λέγεται SnapIt – ή κάπως έτσι.

Τι ακριβώς κάνει; Μπορείτε να επιλέξετε έναν συγκεκριμένο τομέα στην οθόνη, να τον σώσετε και να προχωρήσετε στα… περαιτέρω. Πολυτιμότατο εργαλείο, τουλάχιστον γι’ αυτό εδώ το ιστολόγιο, όπου συχνά πυκνά πρέπει να εικονογραφώ τις οδηγίες με παραδείγματα-εικόνες.

Μέχρι να το ανακαλύψω πατούσα το Print Screen, έμπαινα σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών, διάλεγα το κομμάτι που με ενδιέφερε το έσωζα… Τρέχα γύρευε…

Κι άντε να κάνει κανείς πραγματάκια όπως το παρακάτω:

Υπάρχουν παρόμοια προγράμματα [Screen Capture] και για τα Windows. Δύο από αυτά είναι τα FastStone Capture [που εμφανίζει μια μικρή μπάρα σε κάποιο σημείο της οθόνης]

και το SnagIt.

Το πρώτο είναι μικρό και τριανταφυλλένιο, το δεύτερο τεράστιο, αλλά δίνει και άλλες δυνατότητες. Προτιμώ το πρώτο, έχω και το δεύτερο.

Μικρό μειονεκτηματάκι και στις δύο περιπτώσεις: το ένα είναι Shareware, το δεύτερο μπορείτε να το δοκιμάσετε για 30 ημέρες. Κατόπιν θα πρέπει να περάσετε από το ταμείο.

Οι πονηροί, βέβαια, θα το γκουγκλίσουν πονηρά, αλλά αυτό δεν με αφορά…

Αν κάποιος ξέρει κάποιο παρόμοιο και αποτελεσματικό πρόγραμμα σε freeware ας μας το πει. Το είχα ψάξει προ καιρού δίχως να βρω και σπουδαία πράγματα.

Advertisements