Ο πιο εύκολος κι ο πιο γρήγορος τρόπος για να εμφανίζεται στο ιστολόγιό σας ο αριθμός των επισκεπτών που ανά πάσα στιγμή επισκέπτονται κάποια σελίδα σας [χωρίς εγγραφές, χωρίς registration, χωρίς κωδικούς, τίποτα!]:

Πηγαίνετε στο: http://whos.amung.us/

Εκεί θα δείτε κάτι σαν το παρακάτω:

online1.jpg

Αντιγράφετε τον κώδικα της διαγραμμισμένης περιοχής [με πατημένο συνεχώς το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού επιλέγετε όλον τον κώδικα και κατόπιν πατάτε ταυτόχρονα CTRL και C].

Πηγαίνετε στο Dashboard ► Presentation ► Widgets του ιστολογίου σας.

Σέρνετε [πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού] ένα Text Widget από το κάτω μέρος της σελίδας στο σημείο της πλαϊνής στήλης που θέλετε. Ανοίγετε το Text Widget πατώντας τις γραμμούλες που βρίσκονται στα δεξιά του Text Widget και εκεί κάνετε επικόλληση [CTRL και V] τον κώδικα. Βάζετε αν θέλετε έναν τίτλο στο Text Widget, το κλείνετε, πατάτε το Save Changes, τελειώσατε!

Ο αριθμός των εκάστοτε χρηστών online θα εμφανίζεται πια στο ιστολόγιό σας κάπως έτσι:

amung.png

Δεν σας αρέσουν τα χρώματα; Κανένα πρόβλημα! Αλλάξτε τα στο http://whos.amung.us/colorwheel/

Χρησιμοποιείτε τον Firefox και θέλετε ανά πάσα στιγμή να βλέπετε τον αριθμό των χρηστών; Κανένα πρόβλημα! Κατεβάστε το σχετικό πρόσθετο κάνοντας κλικ στον εξής σύνδεσμο: http://whos.amung.us/addons/whosamungusv160.xpi

Οπότε τα πράγματα θα εμφανίζονται κάπως έτσι [στη φωτό, στη γραμμή κατάστασης του Firefox εμφανίζονται τα στοιχεία για δύο μπλογκ]:

amung2.png

Σας φαίνεται μεγάλο το κυτίον όπου αναφέρεται ο αριθμός των χρηστών; Κανένα πρόβλημα! Στη σελίδα http://whos.amung.us/showcase πατήστε το τελευταίο από τα δεξιά κομβίο και αντιγράψτε τον σχετικό κώδικα όπως περιγράψαμε παραπάνω.

Τα υπόλοιπα [χάρτες, δηλαδή, και στατιστικά] θα τα ανακαλύψετε μόνοι σας…

TIP: Αν σε κάποιο στάδιο σας ζητηθεί ο οκταψήφιος κωδικός μην χολοσκάτε. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του ιστολογίου σας θα μεταφερθείτε στον ιστότοπο του amung.us και η URL θα είναι κάπως έτσι: http://whos.amung.us/show/o24nj7h9. Τα έντονα γράμματα θα είναι ο δικός σας κωδικός.

ΥΓ. Για τον φίλο που ζήτησε οδηγίες και τον καθυστέρησα ανεπίτρεπτα.

Advertisements