Ο φίλος μούργος είχε την εξής απορία:

«μπορουμε να βαλουμε ον λαιν ψηφοφορια σε ενα μπλογκ και να βγαζει και αποτελεσματα αμεσα;»

Μονολεκτική απάντηση: όχι. Όσον αφορά το «άμεσα». Έμμεσα κάτι γίνεται.

Το πρόβλημα με τις on line ψηφοφορίες στο διαδίκτυο είναι ότι χρησιμοποιούν javascript κάτι που απαγορεύεται ρητά και δια ροπάλου στα ιστολόγια του WordPress.com [δια λόγους ασφαλείας, λέει…].

Η μόνη λύση [τουλάχιστον εξ όσων βρήκα στα forums] είναι το http://luckypolls.com. Εκεί, στην πρώτη σελίδα το link «Make your own poll» ΔΕΝ δουλεύει, οπότε πατήστε στο πάνω μέρος της σελίδας το «Sign up». Στη σελίδα που θα εμφανιστεί δώστε το ερώτημα και τις απαντήσεις σας και πατήστε το «Next Step».

Στην επόμενη σελίδα εμφανίζεται το ερώτημα και οι απαντήσεις σας και θα σας ζητηθεί ένα email και ένας κωδικός για την ψηφοφορία σας [θα σας έλθει μήνυμα με τον κωδικό για να μπορείτε να κάνετε όποιες αλλαγές θέλετε αργότερα].

Πατήστε το «Finish» και εμφανίζεται η σελίδα με τον κώδικα [σε τρεις διαφορετικές μορφές]:

polls2.png

Επιλέξτε με το ποντίκι τον κώδικα που θέλετε, αντιγράψτε τον [CTRL+C] και κατόπιν δημιουργήστε ένα text widget: Dashboard → Presentation → Widgets → σύρετε ένα Text [widget] από τα Available Widgets στο σημείο της πλαϊνής στήλης που το θέλετε, πατήστε τις τέσσερις γραμμούλες δίπλα στον τίτλο του και επικολλήστε τον κώδικα [CTRL+V]. Κλείστε το widget και πατήστε «Save changes».

Τι θα δείτε; Ανάλογα με τον κώδικα τα εξής [live μπορείτε να το δείτε στο κάτω μέρος της σελίδας]:

polls3.png

Οι αριθμοί παραπέμπουν στους τρεις διαφορετικούς τύπους κώδικα [βλ. εικόνα 1].

Η καλύτερη περίπτωση μάλλον είναι ο «κώδικας δύο». Οι αναγνώστες πατώντας πάνω σε κάποια απάντηση θα μεταφερθούν στη σελίδα του poll στο luckypolls όπου θα μπορούν να δουν και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Το σπαστικό είναι ότι τους ζητάει και όνομα [προαιρετικά]. Και, φυσικά, κάποιος μπορεί να ξαναψηφίσει μόνον μετά την παρέλευση 24 ωρών…

Και, επίσης φυσικά, μπορείτε να παίξετε ολίγον τι με τον κώδικα προσθέτοντας ολίγον χρώμα [Χρώμα στα text widgets] ή αυξάνοντας το μέγεθος της γραμματοσειράς [Αναγκαιότητα και τύχη].

Στ’ αλήθεια τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιον είχαν πατέρα; 😆


AddThis Social Bookmark Button

Advertisements