Για πολλούς και διάφορους λόγους [σημαντικότερος εκ των οποίων είναι τα spam e-mails], μπορεί να μην θέλετε να εμφανίζεται στο ιστολόγιό σας η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Πώς όμως θα επικοινωνήσουν οι αναγνώστες σας μαζί σας;
Πολύ απλό. Γράφετε σ’ ένα ιστοσημείωμα ή σελίδα τα εξής:

contact.jpg

… και τέλος.

Έτσι θα εμφανίζεται μια φόρμα

forma.jpg

στην οποία οι αναγνώστες σας θα πρέπει να συμπληρώσουν [υποχρεωτικά] το όνομα και το email τους και [προαιρετικά] τη διεύθυνση του ιστότοπου ή του ιστολογίου τους. Πατώντας στη συνέχεια το «Submit» εσείς θα λάβετε το σχετικό email.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία το δικό σας email δεν φαίνεται πουθενά. Θα φανεί, φυσικά, μόνον στην περίπτωση που αποφασίσετε να απαντήσετε σε κάποιο μήνυμα.

Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος δεν συμπληρώσει όνομα και email; Αυτό:

forma2.jpg

Φυσικά και δεν είναι υποχρεωτικό να δώσει κανείς ένα ισχύον email [αλλά τότε γιατί να θέλει να επικοινωνήσει μαζί σας;]. Μπορεί να δώσει ψεύτικα στοιχεία. Αλλά εσείς σε κάθε περίπτωση θα λάβετε το μήνυμα.

Αν πρόκειται για κάποιον ιστολόγο στον WordPress, που έχει ήδη κάνει login, τα πράγματα, όπως ήταν αναμενόμενο, εμφανίζονται πολύ πιο απλά:

forma4.jpg

Κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος τρόπος για να εφαρμόσετε αυτή τη μορφή επικοινωνίας είναι να φτιάξετε μια σελίδα [page] με τον τίτλο «Επικοινωνία» και να βάλετε εκεί τη φόρμα. Μην ξεχάσετε σ’ αυτή τη σελίδα να πάτε στην πρώτη επιλογή «Discussion» και να ξετσεκάρετε το «Allow Comments» και το «Allow Pings», αν δεν θέλετε να εμφανίζονται σ’ αυτή τη σελίδα σχόλια ή pings.

Περισσότερες πληροφορίες.


AddThis Social Bookmark Button

Advertisements