Δεν έχετε τον Firefox; Δεν πειράζει… Εσείς χάνετε…

Α! Έχετε τον Firefox! [όπως το 50% περίπου των ανθρώπων που επισκέπτονται αυτό το ιστολόγιο]

Τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε και το πρόσθετο [add-on] Make Link. Επανεκκίνηση του Firefox, έτοιμοι!

Με το Make Link, όπως λέει και το όνομά του, μπορούμε να προσθέσουμε πανέμορφα και πανεύκολα links, τόσο στα ιστοσημειώματά μας όσο και στα σχόλια που κάνουμε σε άλλα ιστολόγια ή και στο δικό μας.

Όμορφα; Ναι! Αντί γι’ αυτό…

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=809014&lngDtrID=245

… αυτό …

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

Και εύκολα:

Επιλέγουμε σε μια ιστοσελίδα το κείμενο που μας ενδιαφέρει [συνήθως τον τίτλο ενός άρθρου], κρατώντας πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού:

makelink1.png

Κατόπιν κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο επιλεγμένο κείμενο και στο παράθυρο που θα αναδυθεί βρίσκουμε το Make Link. Στο νέο παράθυρο, που θα αναδυθεί όταν πάμε τον δείκτη του ποντικιού πάνω στο Make Link, επιλέγουμε «HTML» και σχεδόν τελειώσαμε.

makelink2.png

Επιστρέφουμε στο ιστοσημείωμα που γράφουμε ή στο σχόλιο και απλώς κάνουμε επικόλληση [είτε με δεξί κλικ του ποντικιού όπου επιλέγουμε «Επικόλληση», είτε με CTRL+V]:

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

ΥΓ 1. Λίγο παλιά η είδηση από το in.gr, αλλά -δυστυχώς!- πάντα επίκαιρη. Είχα ετοιμάσει τις σχετικές εικόνες από την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν πρόκαμα, που έλεγε κι ο Χαρίλαος.

ΥΓ 2. Νέα ενότητα από σήμερα, αρχής γενομένης από αυτό το ιστοσημείωμα, για τα πρόσθετα του Firefox. Για να κάνουμε την ιστολογική ζωή μας λίγο πιο εύκολη.


AddThis Social Bookmark Button

Advertisements