Δείτε τι αντίκρυσαν τα ματάκια μου σήμερα το πρωί:

confusion.png

Έτσι ακριβώς φαινόταν η πρώτη σελίδα αυτού του ιστολογίου! Το πιο πρόσφατο -εκείνη τη στιγμή- ιστοσημείωμα εμφανιζόταν κανονικά, αλλά το αμέσως παλιότερο είχε καταλάβει τη θέση της πλαϊνής στήλης. Μετά το τέλος του, όλα τα επόμενα ιστοσημειώματα καταλάμβαναν όλο το πλάτος [κυρίως σώμα + πλαϊνή στήλη]. Αστείο, ε;

Δεν άργησα να καταλάβω τι συνέβαινε, αφού παίζοντας με κάποιο κομμάτι κώδικα είχα κάνει ένα μικρό λαθάκι και είχα σώσει επίσης κατά λάθος το πρώτο ποστ. Το λαθάκι φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

confusion1.png

Φυσικά, σβήνοντας το λάθος κομμάτι κώδικα όλα διορθώθηκαν.

Και θυμήθηκα ότι πριν από κάποιους μήνες ένας φίλος είχε ένα παρόμοιο πρόβλημα: Ενώ το πιο πρόσφατο ποστ εμφανιζόταν κανονικά, από τον τίτλο του δεύτερου ποστ και μετά όλα εμφανίζονταν με έντονα γράμματα. Τι είχε συμβεί; Αντιγράφοντας ένα λινκ στο τέλος του πρώτου ποστ, είχε μείνει ένα ανοιχτό tag για τα έντονα γράμματα, κι αυτό για κάποιον μυστηριώδη λόγο επηρέαζε όλα τα ποστ της σελίδας. Φυσικά, αν κάποιος άνοιγε οποιοδήποτε ποστ στη δική του σελίδα αυτό δεν εμφάνιζε κανένα πρόβλημα.

Προσοχή, λοιπόν. Αν κάτι δεν πάει καλά, το πιθανότερο είναι κάποιο κομμάτι κώδικα, στο προηγούμενο ποστ από αυτό στο οποίο εμφανίζεται το πρόβλημα, να έχει «στραβώσει».

AddThis Social Bookmark Button

Advertisements