Καλά, αν με πιάσει η προκοπή δεν παίζομαι! Τέσσερις βδομάδες είχα να ανεβάσω ποστ σ’ αυτό το μπλογκ και σήμερα έφθασα αισίως στο τρίτο! Todos para ustedes, αγαπητοί μου! Todos!

Αλλά τι να κάνω κι εγώ; Αφού οι μάγκες στη WordPress προσθέτουν συνέχεια καινούργια χαρακτηριστικά να μην ασχοληθώ;

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Οι Ενότητες [Categories] και το χρονολογικό κατά μήνα Αρχείο [Archives] πιάνουν ένα σωρό χώρο στις πλαϊνές στήλες – άνευ λόγου και άνευ αιτίας [μεταξύ μας τα θεωρώ σχεδόν τελείως άχρηστα].

Από χθες η WordPress μάς δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε Drop Down Menus γι’ αυτά τα widgets κι έτσι να μειώσουμε δραστικά το χώρο που καταλαμβάνουν.

Dashboard → Presentation → Widgets. Πάμε στο widget Ενότητες [Categories] και πατάμε το κουτάκι με τη μπλε και τις τρεις μαύρες γραμμούλες. Επιλέγουμε το Display as a drop down. Κλείνουμε το widget πατώντας το Χ πάνω δεξιά, και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το widget Αρχεία [Archives]. Τέλος πατάμε το Save Changes που βρίσκεται δεξιά και κάτω από το Available Widgets και βουαλά:

drop4.png

Κομψόν ε;!

[Πρόβλημα: Στα Drop Down Menus για τις Ενότητες και τα Αρχεία δεν ανοίγει η πρώτη επιλογή (Blogroll και April 2007, αντίστοιχα, στην περίπτωση αυτού του ιστολογίου). Το πρόβλημα είναι γενικό σε όλα τα ιστολόγια της WP (δείτε τη σχετική συζήτηση στα αγγλικά). Υποθέτω ότι θα λυθεί εντός των προσεχών ωρών ή ημερών.]

AddThis Social Bookmark Button

Advertisements