[Αυτό το ποστ ανέβηκε χθες στο… επίσημο μπλογκ μου και αφορά ένα νέο χαρακτηριστικό το Τυχαίο Ποστ ή Ποστ στην Τύχη (Random Post). Το παρουσιάζω φυσικά και εδώ προσαρμόζοντας κάποια σημεία του. Στο τέλος υπάρχουν και οδηγίες για το πώς να το προσθέσετε στα δικά σας ιστολόγια.]

Το καταλαβαίνω… Το καταλαβαίνω…

Μερικές φορές νιώθετε την ακατανίκητη ανάγκη να διαβάσετε κάτι -οτιδήποτε για το blogging στη WordPress- από όσα έχει γράψει ο αγαπημένος σας ιστολόγος [τέλος πάντων, ένας από τους αγαπημένους σας ιστολόγους].

Αλλά πού να ψάχνετε τώρα;!

37 ποστ είναι αυτά [λίγα μου φαίνονται…]

Αφήστε, λοιπόν, την τύχη να αποφασίσει.

Στο πάνω μέρος της δεξιάς πλαϊνής στήλης βλέπετε ήδη αυτό:

post2.png

Κάνοντας κλικ πάνω στο Τυχαίο Ποστ θα εμφανιστεί ένα κειμενάκι, κείμενο ή κειμενάρα από αυτά που είναι θαμμένα στα βάθη [;] των αρχείων αυτού του ιστολογίου, και που μπορεί, διαβάζοντάς το και ακολουθώντας τις οδηγίες του, να αλλάξει για πάντα την ιστολογική σας ζωή.

Ξανακάνοντας κλικ θα εμφανιστεί άλλο ένα -πάντα στην τύχη- κι άλλο ένα κι άλλο ένα…

Προχθές το απόγευμα [American time] προστέθηκε στα ιστολόγια αυτό το χαρακτηριστικό από τους μάγκες της WordPress, σήμερα πρωί-πρωί σας το προσφέρω.

Τι άλλο θέλετε; Τι;;;!!!

Οδηγίες

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να προσθέσετε αυτό το χαρακτηριστικό στο ιστολόγιό σας είναι η προσθήκη κάποιων γραμμών σε ένα (νέο ή υπάρχον) Text Widget.

Τα Text Widget είπαμε [;] τα βρίσκουμε στο: Dashboard → Presentation → Widgets κι εκεί από τα Available Widgets [με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού συνεχώς πατημένο] μεταφέρουμε ένα Text Widget στο σημείο της πλαϊνής [ή της κάτω] στήλης που θέλουμε να εμφανίζεται το Τυχαίο Ποστ. Στην περίπτωση αυτού του μπλογκ, που διαθέτει δύο πλαϊνές στήλες, φαίνεται έτσι:

post31.png

Κατόπιν στο Text Widget [στην περίπτωσή μου Text 3] κάνουμε κλικ στο δεξιό του μέρος [πάνω στο κουτάκι με την έντονη μπλε γραμμούλα και τις τρεις μαύρες γραμμούλες] για να ανοίξουν οι επιλογές. Κι εκεί γράφουμε τα εξής αφήνοντας κενό τον τίτλο του Text Widget:

post4.png

Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το <font size=»3″> [και την αναίρεσή του </font>, στην τρίτη σειρά] που εγώ χρησιμοποιώ για να είναι μεγαλύτερο το μέγεθος της γραμματοσειράς στο Τυχαίο ποστ.

Στην επόμενη σειρά <a href=»http://lexitypos.wordpress.com/?random»>Τυχαίο ποστ</a> θα πρέπει να αντικαταστήσετε το lexitypos με το όνομα του δικού σας μπλογκ.

Αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε το Τυχαίο ποστ σε Ποστ στην τύχη ή Random Post ή ό,τι άλλο θέλετε. Αν θέλετε να εμφανίζεται και το «σ’ αυτό το ιστολόγιο» το αφήνετε ως έχει [το <br> εμφανίζει τη φράση «σ’ αυτό το ιστολόγιο» σε μία νέα γραμμή κι όχι αμέσως μετά το Τυχαίο ποστ.

Κλείνετε το Text Widget [πατώντας το Χ πάνω δεξιά], πατάτε το Save Changes που βρίσκεται στα δεξιά κάτω από το Available Widgets και είστε έτοιμοι.

Σημαντική σημείωση: Η επιλογή Τυχαίο ποστ είναι εξυπηρετική για τους αναγνώστες του ιστολογίου σας. Οι ιστολόγοι της WordPress έχουν αυτή τη δυνατότητα σε όλα τα ιστολόγια [πάντα της WordPress]. Αν έχετε κάνει ήδη login θα έχετε παρατηρήσει ότι στην κορυφή της σελίδας εμφανίζεται μια μπάρα με διάφορες επιλογές, από το My Account ως το Blog Info. Αν κάνετε κλικ στο Blog Info η πρώτη επιλογή είναι το Random Post.

random.png

Μπορούμε έτσι να πηγαίνουμε από ποστ σε ποστ στην τύχη. Χρήσιμο χαρακτηριστικό όταν ανακαλύπτουμε κάποιο «καινούργιο» ιστολόγιο και θέλουμε να σχηματίσουμε μια ιδέα για τα περιεχόμενά του.

AddThis Social Bookmark Button

Advertisements