Μουσική στο μπλογκ; Γιατί όχι;

Ο indictos [ευχαριστούμε για το ερέθισμα!] είχε την απορία: » καμιά ιδέα πως να βάλω μουσική στο μπλογκάκι μου;(απο δικά μου ΜΡ3 εννοώ)»

Επειδή δεν είχα ασχοληθεί καθόλου, το έψαξα το ζητηματάκι. Στο θεωρητικό. Ο indictos το έκανε πράξη κι έτσι από σήμερα ακούμε στο μπλογκ του εξαιρετική μουσική.

♫ ♫ ♫ ♫ ♫

Καταρχάς ΔΕΝ μπορούμε να ανεβάσουμε mp3 στους σέρβερ της WP με τον ίδιο τρόπο όπως ανεβάζουμε, π.χ., φωτογραφίες.Αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνον αν αγοράσουμε [dashboard → upgrades] επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η WP εδώ μπορούμε να ανεβάσουμε τα mp3 μας κάπου αλλού [κάτι αντίστοιχο με το youtube.com για τα βίντεο] και ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στην παραπάνω σελίδα [βήμα 1] έχουμε τη μουσικούλα μας.

Το πρόβλημα είναι για το πού ανεβάζουμε τα mp3, αφού υπάρχουν ένα σωρό σημεία στο ίντερνετ που μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Η WP συστήνει τη χρησιμοποίηση του http://odeo.com/ [οδηγίες εδώ και εδώ].

Αυτά “επίσημα” από την WP. “Ανεπίσημα” τις καλύτερες -αναλυτικές- οδηγίες τις βρήκα σε έναν μπλόγκερ εδώ, ο οποίος χρησιμοποιεί ως χώρο αποθήκευσης το http://www.musicwebtown.com/community/index.php που μάλλον είναι καλή περίπτωση αφού δίνει 10 γίγα χώρο δωρεάν.

Πάντως, πριν αρχίσεις τα sign-up από ‘δω κι από κει, καλό θα ήταν να δοκιμάσεις με ένα ήδη υπάρχον στο διαδίκτυο mp3 [ακολουθώντας τις “επίσημες” οδηγίες της WP για τη μουσική, και ενσωματώνοντας σε κάποιο ποστ μουσική από το odeo ή το musicwebtown] γιατί υπάρχουν διάφορα προβληματάκια με τους browser [internet explorer 6] κ.λπ.

Εξελίξεις: Ο indictos είχε κάποια προβλήματα με το odeo που προτείνει η WP αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Με την ODEO προσπάθησα όταν πρωτοξεκίνησα αλλά μου έβγαζε προβλήματα. Άλλοτε ο player εμφανίζονταν και άλλοτε έβγαινε μόνο το URL και φαινόταν λίγο άσχημο.»

Τελικά, επέλεξε να αποθηκεύσει τα τραγούδια του στο http://www.musicwebtown.com/community/index.php κι όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Το πρώτο τραγούδι που ανέβασε στο μπλογκ του ήταν το εξαιρετικό Another Day in the Sun των Moffs. Μπορείτε να το ακούσετε πηγαίνοντας στο σχετικό ποστ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΧΟΣ.

Θερμές ευχαριστίες, φυσικά, και στον The Status Joe για τις αναλυτικές οδηγίες του.

Καλά ακούσματα!

AddThis Social Bookmark Button

Advertisements