Απορούσε προ δύο ημερών ο Π. (της ΚΨσΒ) σε σχόλιό του… [Πόρσε=WordPress]

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Είχα αναφέρει κάποιες μεθόδους αντιμετώπισής του στο Εν αρχή, αλλά μάλλον πέρασαν απαρατήρητες.

Αναδημοσιεύω.

Κάθε Post που θα γράφετε από δω και πέρα θα έχει τη δική του μόνιμη διεύθυνση και σελίδα [permanent link]: Αν γράψετε, για παράδειγμα, ένα post με τίτλο “Το πρώτο μου σημείωμα στο μπλογκ” η μόνιμη διεύθυνσή του, που θα εμφανιζόταν και στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος πλοήγησης, θα ήταν η εξής:

https://lexitypos.wordpress.com/2006/11/18/%ce%a4%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84
%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%af%cf%89%ce%bc%
ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ba/

Ναι, όλο αυτό το μακρυνάρι, που στη συγκεκριμένη περίπτωση το έκοψα σε τρία κομμάτια για να χωράει σ’ αυτό το παράθυρο. Είναι ένα γενικότερο πρόβλημα στο διαδίκτυο με την ελληνική γλώσσα -και όχι μόνον.

Βέβαια, αν είχατε δώσει στο post σας έναν αγγλικό τίτλο όπως “my blog’s first post” η μόνιμη διεύθυνσή του θα ήταν https://lexitypos.wordpress.com/2006/11/18/my-blogs-first-post/, και δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Με τους ελληνικούς τίτλους υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Δεν θα το συναντήσετε πάντα αλλά, αργά ή γρήγορα, θα το βρείτε μπροστά σας, κυρίως όσον αφορά τα links, είτε τα δικά σας όταν παραπέμπετε σε κάποιο παλιότερο post είτε όταν κάποιοι άλλοι παραπέμπουν σε δικό σας post.

Γι’ αυτό θα συνιστούσα το εξής. Κάθε φορά που θα γράφετε ένα post [ή μία page] στο δεξιό μέρος της οθόνης εμφανίζεται ο παρακάτω πίνακας επιλογών:

arxi10.jpg

Αν επιλέξετε το “Page Slug” θα δείτε να εμφανίζεται το γνωστό μακρυνάρι. Σβήστε το και γράψτε κάτι σαν το “my blog’s first post” οπότε όταν δημοσιεύσετε το post η μόνιμη διεύθυνσή του θα είναι: https://lexitypos.wordpress.com/2006/11/18/my-blogs-first-post/.

Άλλοι μπλόγκερς προτιμούν να βάζουν ως “Page Slug” μία λέξη στα αγγλικά. Κάποιοι άλλοι, όπως και εγώ στο κύριο μπλογκ μου και εδώ, προτιμώ να γράφω την ημερομηνία που δημοσιεύτηκε το post. Οπότε το παραπάνω post θα είχε μια διεύθυνση σαν την “https://lexitypos.wordpress.com/2006/11/18/181106/”.

Επιλέξτε μια μέθοδο αλλαγής του “Page Slug” που σας διευκολύνει και εφαρμόστε την κάθε φορά πριν δημοσιεύεσετε ένα post.
AddThis Social Bookmark Button

Advertisements