Θέλουμε στην πλαϊνή στήλη [ή σε κάποια από τις δύο πλαϊνές στήλες, ανάλογα με το theme] να τοποθετήσουμε μια φωτογραφία, ένα λάβαρο (μπάνερ), μια εικόνα.

Θα δούμε την όλη διαδικασία με ένα παράδειγμα.

Έστω ότι θέλω στο πάνω μέρος της δεξιάς πλαϊνής στήλης αυτού του μπλογκ να τοποθετήσω το favicon – το «σήμα κατατεθέν» του άλλου μπλογκ μου, το κόκκινο τετράγωνο με τα λευκά γράμματα «Θ & Δ».

Βήμα 1ον: Dashboard → Presentation → Sidebar Widgets. Από τα Available Widgets μεταφέρω με το ποντίκι [συνεχές πάτημα αριστερού πλήκτρου] ένα Text Widget στο σημείο της πλαϊνής στήλης που θέλω.

Βήμα 2ον: Ανοίγω το Text Widget [κλικ στο μικρό κουτάκι δίπλα του με τη μπλε και τις τρεις μαύρες γραμμές]. Δεν θέλω το Text Widget να έχει κάποιο τίτλο, κι έτσι στο κυρίως «σώμα» γράφω απλώς:

<img src=»http://theamapati.files.wordpress.com/2006/10/fav.jpg«>

Προσοχή: τα κόκκινα γράμματα στην προηγούμενη σειρά απλώς δείχνουν το σημείο στο οποίο βρίσκεται η εικόνα που θέλω να εμφανιστεί. Προφανώς στην περίπτωσή σας αυτή η διεύθυνση θα είναι διαφορετική. Τα υπόλοιπα παραμένουν ως έχουν.

Κλείνω το Text Widget και στο δεξί μέρος της οθόνης πατάω Save Changes.

Βουαλά:

banner11.jpg

Ουπς! Κάτι πήγε λάθος. Η εικόνα ήταν μεγαλύτερη από ό,τι έπρεπε. Τη μικραίνω με κάποιο σχετικό προγραμματάκι, επαναλαμβάνω τη διαδικασία και το αποτέλεσμα είναι το εξής:

banner2.jpg

Much Better.

Έστω ότι θέλω να προσθέσω και κάποιο link στην εικόνα, ώστε οι αναγνώστες κάνοντας κλικ πάνω της να οδηγούνται σε κάποια συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Στην περίπτωσή μου, λογικό είναι η εικόνα να οδηγεί στο κύριο μπλογκ μου «Θεαμαπάτες & Δικτυώματα».

Ο κώδικας στο Text Widget θα είναι κάπως έτσι:

<a href=»http://theamapati.wordpress.com/»><img src=»http://theamapati.files.wordpress.com/2006/12/favicon3.jpg» /></a>

Τα μαύρα θα είναι και στην περίπτωσή σας τα ίδια. Τα πράσινα είναι η διεύθυνση του μπλογκ μου, και τα κόκκινα είναι η νέα μικρότερη εικόνα.

Κλείσιμο του Text Widget, «Save Changes». Τα αποτελέσματα τα βλέπετε στο πάνω δεξιό μέρος της οθόνης.

Προβληματάκια και τρικάκια

♦ Σε κάθε text widget μπορείτε φυσικά να βάλετε περισσότερες από μία φωτογραφίες.

♦ Εάν έχετε εξαντλήσει τον διαθέσιμο αριθμό text widget στο κάτω μέρος της οθόνης μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό τους μέχρι εννέα.

♦ Πώς ανεβάζω κάποια φωτογραφία για το μπάνερ; Ανοίξτε ένα καινούργιο ποστ [write post], ανεβάστε μία φωτογραφία [upload], και στείλτε την στον editor [send editor]. Η φωτογραφία αποκτά αμέσως το δικό της URL. Αν πάτε από τον Visual Editor στον Code Editor θα δείτε αμέσως τη διεύθυνσή της για να την χρησιμοποιήσετε. Στο τέλος απλώς σβήστε το ποστ.
♦ Το μέγεθος της φωτογραφίας, ώστε να μην βγαίνει από τα όρια της στήλης, εξαρτάται από το theme που χρησιμοποιείτε. Λίγος πειραματισμός δεν βλάπτει…

Και για ό,τι άλλο ήθελεν προκύψει ρωτήστε με [αν ξέρω…]. Και μην ξεχνάτε ότι όποιος ντρέπεται πολλά στερείται 😉

AddThis Social Bookmark Button

Advertisements