Πολλές φορές ένα ποστ είναι ιδιαίτερα μεγάλο [σεντονιάδα] και, επειδή δεν θέλουμε να φορτώσουμε την πρώτη σελίδα, αποφασίζουμε να του παραχωρήσουμε ευθύς εξαρχής έναν δικό του χώρο, οπότε το «κόβουμε». Έτσι στην πρώτη σελίδα θα είναι ορατό μέρος μόνον του ποστ [μία ή δύο παράγραφοι] και ο αναγνώστης θα πρέπει να κάνει κλικ στο linκ που ακολουθεί για να βρεθεί στη σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο ολόκληρο το ποστ.

Αφού, λοιπόν, γράψουμε το μήνυμα επιλέγουμε το σημείο στο οποίο θέλουμε να κόψουμε [split] το ποστ. Κάνουμε κλικ εκεί ώστε να μετακινηθεί εκεί ο δείκτης του ποντικιού. Κατόπιν στην εργαλειοθήκη

split.jpg

πατάμε το τρίτο κουμπάκι από δεξιά [αυτό με τα δύο λευκά τετράγωνα που χωρίζονται από μία διακεκομένη γραμμή]. Και όλα είναι… κομμένα και ραμμένα στα μέτρα μας!

Όταν δημοσιευθεί το ποστ, στο σημείο της… τομής θα εμφανίζεται ένα link παρόμοιο με το παρακάτω, το οποίο οι αναγνώστες θα πρέπει να ακολουθήσουν για να διαβάσουν το υπόλοιπο ποστ:

Read the rest of this entry »

Πως θα κόψουμε, όμως, τα ήδη αναρτημένα ποστ;

Πολύ απλό: κάνουμε edit στο ποστ, επιλέγουμε το σημείο όπου θέλουμε να το κόψουμε, πατάμε το σχετικό κομβίον, και το… πρετ α πορτέ μας είναι έτοιμο. Α! Να μην ξεχάσουμε να πατήσουμε στο τέλος και το κομβίον «Save and View«.

Update (12-01-2007): Όπως αναφέρει και ο φίλος Dizzydream στο σχόλιο 3 πιο κάτω, όταν βρισκόμαστε στον Code Editor και θέλουμε να «σκίσουμε» το σεντόνι, πατάμε το κουμπάκι «more» [τρίτο από δεξιά στην παρακάτω εικόνα]:

more.jpg

AddThis Social Bookmark Button

Advertisements