Ξυπνάτε ένα πρωί και έχετε μια ντουζίνα υπέροχες ιδέες για μια ντουζίνα εξαιρετικά ποστ. Αλλά ούτε και ο φανατικότερος αναγνώστης σας δεν πρόκειται να διαβάσει δώδεκα ποστς σας σε μια ημέρα…

Ή πρόκειται να λείψετε από την έδρα σας για μερικές ημέρες και δεν θέλετε να αφήσετε μόνους και έρημους τους αναγνώστες σας που αδημονούν καθημερινά να διαβάσουν κάτι δικό σας.

Κανένα πρόβλημα! Και γι’ αυτό υπάρχει λύση: το μεταχρονολογημένο ποστ.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γράψετε το ποστ. Πριν πατήσετε, ωστόσο, το μαγικό κουτάκι με το «Publish», πηγαίνετε στη δεξιά στήλη και ανοίξτε το «Post Timestamp:» και εκεί διαλέξτε ημερομηνία και ώρα. Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει ότι επέλεξα αυτό το ποστ να δημοσιευθεί στις 27 Νοεμβρίου 2006, στις 10:10 το πρωί:

Timestamp

Αφού επιλέξετε την ημερομηνία που θέλετε πατήστε «Publish» και ξεχάστε το ποστ. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο. Την ημέρα και την ώρα που έχετε επιλέξει το ποστ σας θα εμφανιστεί «ως εκ θαύματος» στο μπλογκ σας.

Φυσικά τα ποστς σας δεν «χάνονται». Είναι ανά πάσα στιγμή προσβάσιμα ακόμα και πριν τη δημοσίευσή τους: Dashboard → Manage → Posts. Απλώς η ημερομηνία τους είναι μεταγενέστερη της τρέχουσας.

Αν διανύετε μια περίοδο διανοητικού οργασμού, μπορείτε να «φυλάξετε» κατ’ αυτόν τον τρόπο 365 ποστς. Κι ενώ εσείς θα απολαμβάνετε τις διακοπές σας στην άλλη άκρη της χώρας ή στην άλλη άκρη του πλανήτη όλοι θα πιστεύουν ότι εργάζεστε σκληρά. Σκληρά και κοπιαστικά…

AddThis Social Bookmark Button

Advertisements