Δεν σας αρέσει η εμφάνιση του καινούργιου -ή και του παλιού- μπλογκ σας; Κανένα απολύτως πρόβλημα.

Μπορείτε να την αλλάξετε ανά πάσα στιγμή. Να πειραματιστείτε με διάφορα «θέματα». Να επαναφέρετε το αρχικό. Να κάνετε ακόμα και κάποιες λίγες -χρωματικές ή φωτογραφικές- επεμβάσεις.

Dashboard – Presentation και βρίσκεστε ήδη στα Themes.

Πειραματιστείτε ελεύθερα. Με ένα και μοναδικό κλικ του ποντικιού μπορείτε να δώσετε μια τελείως διαφορετική πνοή στο μπλογκ σας. Οι επιλογές σας; Δεκάδες. Αυτή τη στιγμή [19-11-2006] σας περιμένουν 48 διαφορετικά θέματα. Από το Almost Spring μέχρι το WordPress Classic.

Πειραματιστείτε ελεύθερα. Το επαναλαμβάνω. Δεν πρόκειται να χαθεί απολύτως τίποτα. Κι αν τελικά επιλέξετε να επανέλθετε στο αρχικό σας θέμα, όλα θα είναι όπως και πριν. [Κάποια μικροπροβλήματα θα συναντήσετε αν αλλάξετε από ένα τρίστηλο θέμα, όπως το Andreas 09 που χρησιμοποιώ σ’ αυτό το μπλογκ, σε ένα δίστηλο. Τα widgets της μιας στήλης θα έχουν «χαθεί», αλλά κι αυτό τακτοποιείται μέσα σε ένα λεπτό.]

Αισθητική και λειτουργικότητα. Το προσωπικό σας μπλογκ αντανακλά προφανώς και την προσωπική σας αισθητική. Από την άλλη πλευρά το προσωπικό σας μπλογκ θα πρέπει να είναι όσο λειτουργικό το ονειρευτήκατε. Εξηγούμαι.

Το «θέμα» που χρησιμοποιώ σ’ αυτό το μπλογκ είναι το Andreas 09. Είναι γεγονός ότι δεν είναι και το πιο όμορφο – υπάρχουν πανέμορφα θέματα όπως, για παράδειγμα, το Chaotic Soul ή το Regulus. Είναι επίσης γεγονός ότι το Andreas 09 με τις δύο πλαϊνές στήλες του είναι εξαιρετικά λειτουργικό. Γι’ αυτό εξάλλου το χρησιμοποιώ και στο βασικό μπλογκ μου.

Χτες που αποφάσισα να φτιάξω αυτό το μπλογκ, θέλησα να επιλέξω ένα διαφορετικό «θέμα», πιο όμορφο και ανάλαφρο. Θα πρέπει να έκανα δοκιμές τουλάχιστον με τα μισά από τα 48 διαθέσιμα «θέματα». Τελικά, μετά από πολλούς πειραματισμούς κατέληξα ξανά στο Andreas 09. Επειδή αυτό το μπλογκ στηρίζεται κυρίως στις «σελίδες» [pages], το βασικό κριτήριό μου για την επιλογή του «θέματος» ήταν το πώς θα φαίνονται αυτές οι σελίδες στην κορυφή της σελίδας, κάτω από τον τίτλο και τον υπότιτλο του μπλογκ.

Υπάρχουν «θέματα» που δεν εμφανίζουν καν τις «σελίδες». Άλλα που εμφάνιζαν τις μισές. Άλλα που τις εμφάνιζαν σε δύο γραμμές. Και ούτω καθεξής. Το Andreas 09 εμφάνιζε τις σελίδες με τον τρόπο ακριβώς που ήθελα.

Βέβαια, εσείς δεν έχετε το δικό μου «πρόβλημα» με τις πολλές «σελίδες». Το πολύ-πολύ να χρησιμοποιήσετε 4-5. Οπότε οι επιλογές σας είναι πολύ περισσότερες.

Αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω λιγότερες «σελίδες» μια καλή επιλογή θα ήταν το Contempt. Σ’ αυτή την περίπτωση το μπλογκ θα έδειχνε έτσι:

contempt.jpg

AddThis Social Bookmark Button

Advertisements